Politiker vill riva förskola

Den väl fungerande förskolan Hedvigsborgsgården Borås kan komma att rivas och flyttas medan en ny byggs på samma plats. Dagens kostnader är för höga anser politiker.
Kostnaderna för de nuvarande paviljongerna på Hedvigsborgsgården är alldeles för höga, säger kommunalrådet Björn Wahllöf. Det var för tre år som den två fukt- och mögelskadade förskolor på Hedvigsborg stängdes och man flyttade till, vad man trodde, provisoriska paviljonger nere på Flymader, en knapp kilometer söderut. Man har lagt ner mycket pengar för flytten, 1,5 miljoner kronor för att bygga väg, dra in vatten, avlopp och telefon samt ett par miljoner i hyra och drift. I år betalar man 885.000 kronor för 530 kvadratmeter. Barn, föräldrar och personal trivs och nu vill lokalförsörjningsnämnden köpa paviljongerna och renovera dem. Det skulle nästan halvera drifts- och hyreskostnaden. Men Björn Wahllöf vill helst bygga nytt, trots att det innebär en ny tillfällig lösning medan en ny förskola byggs på samma plats. Det skulle enligt Wahllöf bli dyrare på kort sikt, men inte på lång.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".