Kampanj mot ungdomsfylla

Uppdaterad 14:30
Inför skolavslutningarna startar idag måndag den två veckor långa affischeringskampanjen "Störa langningen" som genomförs i fem av Sjuhärads kommuner.

Nu sätts knallrosa affischer med texten "Sett någon som säljer alkohol till ungdomar? Tipsa polisen!" upp i 33 av de regionenens 49 kommuner. Det handlar om kampanjen "Störa langningen" där Länsstyrelsen och polisen vill öka allmänhetens medvethet om langningens följder.

I Sjuhärad finns affischerna i Borås, Herrljunga, Mark och Vårgårda. Även Ulricehamn har en kampanj som inleddes redan förra veckan eftersom skolavslutningen där är tidigare än i många andra kommuner.

Förutom alla affischer på stan runt om i Sjuhärad kommer även brev att skickas ut till föräldrarna med bland annat information om vad ungdomar råkat ut för när de varit berusade.

Enligt en tidigare undersökning är det mycket lätt för ungdomar att få tag i alkohol. Sex av tio ungdomar mellan 16 och 19 år uppger att det är lätt, eller mycket lätt.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista