Borås

Kö för att få byta busskort

Västtrafiks nya biljettsystem skapar långa köer hos Tidpunkten vid busstorget i Borås med folk som vill lösa in sina gamla värdekort. I Göteborg går det att lösa in värdekort under hela sommaren, men boråsarna fick bara en månad på sig.

Den 18 maj införde Västtrafik ett nytt biljettsystem som är gemensamt för hela regionen. Det betyder bland annat att de som har rest på gamla värdekort från Älvsborgstrafikens tid måste byta till nytt kort.

Men medan man i Göteborg har hela sommaren på sig att lösa in sina gamla värdekort, alternativt använda upp pengarna på dem – så fick boråsarna bara en månad på sig. Västtrafiks presschef Kristian Ördell är inte förvånad över anstormningen, men menar att köerna är svåra att undvika.

– Det enkla förklaringen är att det är lite trångt i det här gamla huset, så att vi kan inte ha hur mycket folk som helst som jobbar samtidigt.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista