Foto: SR Sjuhärad.
Mark

Mingla i Mark räddas kvar

Uppdaterad 15:58
I sista stund ändras planerna för skolans avslutningsarrangemang Mingla i Mark. Efter att polisen varnat för konsekvenserna skjuter nu Kommunstyrelsen till de pengar som saknades.

Arrangemanget Mingla i Mark har brottats med problem på grund av de besparingar som skolpolitiker i Mark skall genomföra. 
Exempelvis hade man inte råd med den stora utomhusscenen, och därför var förslaget att ha arrangemanget inomhus istället - i gymnasiet Kunskapens hus.

Det fick dock polisen i Varberg att reagera. Man var orolig att ett inomhusarrangemang inte skulle locka lika många ungdomar, och att det skulle bli som för några år sedan då många markungdomar istället åkte till Varberg och festade.
Även det lokala Brottsförebyggande rådet i Mark reagerade, och på måndagskvällen beslutade kommunstyrelsen att skjuta till de 65 000 kronor som saknades.

Mingla i Mark kommer nu att hållas stationsparken i Kinna, och huvudartist blir Robin Bengtsson från Svenljunga - känd från Idol-tävlingen.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".