Göran Björklund. kommunsekreterare i Borås framför en av Sveriges populäraste valstugor. (Foto: Jenny Hellström, SR Sjuhärad)
EU-valet

Flest röster per kvadratmeter

Valstugan på Stora torget i Borås är inte stor - men populär. Faktiskt den elfte populäraste i landet. Göran Björklund, en av dem som för kommunens räkning tar hand om röstande, hade önskat att man också mätte valstugornas storlek när man räknar röster. För då hade Borås vunnit...

Drygt 5 000 personer i Borås har förtidsröstat i EU-valet hittills. Det är nästan dubbelt så många som i förra valet. De flesta som har förtidsröstat i Borås har valt valstugan på Stora Torget. den valstugan hör faktiskt till en av de mest besökta i landet. Just nu ligger den på plats nummer elva men Göran Björklund som är en av dem som tar emot rösterna tror att man ska kunna ta sig in på topp tiolistan och i vart fall vinna, den av honom själv påhittade, listan över flest röstande per kvadratmeter. valstugan på Stora torget är nämligen bara 15 kvadratmeter stor.  

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".