"Mordet kan påverka valresultatet"

En av nej-sidans största förespråkare i Borås, Lennart Andreasson, tror att valresultatet i morgondagens EMU-val riskerar att påverkas av mordet på Anna Lindh.
Lennart Andreasson säger till Sveriges Radio Sjuhärad att han hoppas att folk kan hålla isär mordet och de känslor det har väckt och valet om euron. - Men hur valresultatet än blir, så kommer det att ifrågasättas, säger Lennart Andreasson. Han tycker att valet borde ha ställts in, men inser att det rent praktiskt hade varit svårt. - Jag kan också hålla med om argumentet att man hade gett efter för våldet, om valet hade ställts in, säger Lennart Andreasson. De två senaste opinionsundersökningarna, som gjorts efter mordet på Anna Lindh, pekar åt olika håll. Den undersökning som Gallup gjort på uppdrag av Expressen och TV4 visar på en majoritet för ja-sidan, medan nej-sidan har behållit sin ledning enligt den Temoundersökning som gjorts på uppdrag av Dagens Nyheter.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".