Idag föreslås försäljning av lokaltrafiken

Idag väntas kommunstyrelsen i Borås föreslå att Borås Lokaltrafik, som idag ägs av kommunen, bjuds ut på den privata marknaden.
Enligt moderaternas kommunalråd Björn Bergqvist är den borgerliga majoriteten enig om att risken att bolaget ska förlora en del av sin trafik är så stor, att kommunen inte vågar ha kvar bolaget. För fem år sedan lovade centerpartiet i valrörelsen att inte sälja ut Borås lokaltrafik. Nu sluter partiet upp bakom försäljningsförslaget. Därmed är bara vänsterpartiet och socialdemokraterna, en minoritet, som är emot när dagens förslag i kommunstyrelsen ska upp i fullmäktige för beslut senare i höst. Det socialdemokratiska kommunalrådet Solveig Kjörnsberg tycker att de borgerliga överdriver förlustrisken eftersom Borås lokaltrafik har flera olika avtal och därmed sprider sina risker. Det finns, enligt Kjörnsberg, tvärtom en vinst i att ha kvar bolaget i kommunen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".