Många vill bli barnmorska

Intresset för att läsa till barnmorska på Högskolan i Borås har ökat kraftigt. Efter flera år med få elever har utbildningen nu inför höstterminen fått betydligt fler sökande. Och barnmorskorna behövs.
Det ryktas om en babyboom - och även om det är för tidigt att dra några slutsatser om det än - så är det ökade intresset för barnmorskeutbildningen något som ses som väldigt positivt inom både mödravården och på förlossningsavdelningarna. Det har bitvis varit svårt att fylla barnmorsketjänsterna de senaste åren - och med stora pensionsavgångar i sikte så behövs det många nya barnmorskor framöver. De senaste åren har det intresset för att läsa vidare till barnmorska på Högskolan i Borås varit måttligt, och därför hoppade man högt i år - när antalet ansökningar fördubblades. En förklaring till att så många fler vill bli barnmorskor är att utbildningen från i år ges på distans, tror Britt-Marie Halldén, lärare på Högskolan i Borås.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".