Borås

Elton John fyllde inte arenan

Det var många tomma platser på Borås Arena när världsartisten Elton John gav konsert på söndagskvällen. 7 400 fanns i publiken, på en arena som tar upp till 15 000 åskådare.

Totte Lundberg från arrangören Kulturbolaget vill inte säga hur många av de 7 400 biljetterna som var subventionerade eller om arrangemanget lönade sig ekonomiskt.

Men det var en viktig konsert som satt Borås på kartan menar fritids-och turistchefen i Borås Hans Forsman. Nu hoppas han att de ekonomiska intäkterna för arrangören landar på en nivå som säkrar förutsättningarna för liknande konserter i framtiden.

– Jag hoppas att vi kom upp i så många sålda biljetter att produktionsbolaget känner att de kan satsa på fler sådana här arrangemang i framtiden, säger Hans Forsman.

Det har oavsett hur stor intäkterna blir varit en bra möjlighet att sätta Borås arena på den svenska konsertkartan - och att man med den meriten kan få hit stora artister även i framtiden, menar Hans Forsman.

Med billigare biljetter hade man kunnat få större publik tror familjen Grah från Skene. Hade det inte varit för att Agneta Grah fått biljetterna via en utlottning via internet så hade inte alla fem i familjen haft råd och gå.

– Vi ville så gärna gå, men så var det ju så himla dyrt. Vi kunde ju inte gå alla fem. Men sen så fick vi ju dom här via utlottningen, vilket var väldigt bra, säger Agneta Grah.