Åter mjölk i Herrljungaskolor

Gäsene Mejeri ser till att barnen i Herrljunga återigen får mjölk i skolan. Mjölken drogs in av besparingsskäl och ersattes med vatten.
Den borgerliga majoriteten i Herrljunga har av besparingsskäl beslutat att eleverna i kommunen ska få vatten istället för mjölk tre dagar i veckan. Mjölkstoppet har politikerna länge försökt att införa, men protesterna blev mycket starka. I maj tog politikerna beslutet trots protesterna. Elever på Horsbyskolan i Herrljunga skrev protestlistor till kommunstyrelsen i Herrljunga på grund av den indragna mjölken till lunchen. Enligt eleverna leder det till att dom inte orkar arbeta som vanligt och koncentrera sig på undervisningen. Men inga protester har hjälpt. Nu agerar Gäsene Mejeri. Mejeriet skriver i ett brev till utbildningsnämnden i Herrljunga, att man anser att det är beklagligt att elever inte får sin mjölk och erbjuder nu nämnden att stå för den uteblivna mjölken under fyra veckor i höst.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".