Lediga sjuhäradspappor

Allt fler pappor i Sverige tar ut föräldradagar för att kunna vara hemma med sina barn. I Sjuhärad ligger Herrljunga och Bollebygd i topp. Det visar statistik från Riksförsäkringsverket.
Den första pappamånaden infördes i mitten av 1990-talet och andelen pappor som utnyttjar möjligheten att vara hemma har ökat stadigt sedan dess. För tre år sedan tog papporna ut drygt tolv procent av föräldradagarna. Den siffran har ökat till 16 procent det senaste året, räknat från augusti 2002 till juli 2003. I Sjuhärad är papporna i Herrljunga och Bollebygd duktigaste i landet på att vara hemma med sina barn. Herrljunga tillhör de fem bästa kommunerna i landet medan Bollebygd delar sjätteplatsen med 16 andra kommuner. I dessa båda kommuner tar papporna ut runt 20 procent av föräldradagarna. Annat är det i Svenljunga som delar sistaplatsen i hela landet med 23 andra kommuner. I dessa kommuner tar papporna bara ut 14 procent av dagarna.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".