Borås på väg mot underskott

Borås kommuns ekonomi blir allt sämre. I den senaste prognosen har skatteintäkterna sjunkit med ytterligare 23 miljoner och nu är Borås nära ett underskott.
Ett anställnings- och inköpsstopp har nyligen införts, men socialdemokraternas ledare Solveig Kjörnsberg anklagar de borgerliga för att missköta ekonomin och komma med dubbla budskap. Moderaternas kommunalråd Björn Bergquist svarar med att man är nöjd med redan vidtagna åtgärder, som enligt honom redan börjat ge resultat. Men samtidigt investerar också de borgerliga något som socialdemokraterna kritiserar. Enligt socialdemokraterna bör Engelbrektskolans idrottshall inte byggas, en renovering av den gamla räcker. Den nya ishallen, som kostade 60 miljoner, blev alldeles för dyr, liksom platsen vid det nya resecentrat planeras att bli. Solveig Kjörnsberg kritiserar det dubbla budskapet, men inte det beslutade anställnings och inköpsstoppet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".