Mordförsök utanför Vårgårda

En 19-årig pojke höggs i går eftermiddag i ryggen med en brödkniv på ett behandlingshem i Ljurhalla, en mil söder om Vårgårda. En 18-årig flicka på samma behandlingshem har gripits och anhållits som misstänkt för försök till mord.
Killen och tjejen hade tidigare haft ett förhållande och hade grälat under fredagen. På lördagen, alltså igår, sa tjejen att hon skulle cykla från sin avdelning till den andra där killen befann sej. En vårdare anade oro, tog en bil och körde efter. Men han hann inte fram utan mötte flickan på vägen och utanför hemmet låg killen, stucken i ryggen vid skulderbladet med en brödkniv. Hugget var så kraftigt att kniven nästan trängde igenom kroppen och ut på andra sidan men kniven missade som tur var lungan. Pojken vårdas på sjukhus och hans tillstånd uppges vara stabilt. Den unga kvinnan har inte erkänt mordförsöket.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".