Miljöbrister i Vårgårda

Vårgårda kommun ser ut att missa flera av dom miljömål som kommunen själv har satt upp. Bland annat är kommunen långt från målet när det gäller att köpa ekologiskt producerade, kravmärkta livsmedel.
Som det ser ut idag kommer inte de kommunala köken i Vårgårda kunna uppfylla målet om kravgodkända livsmedel innan år 2005. Att man inte ens har tagit upp frågan inom Utbildnings- och socialförvaltningen är mycket oroande enligt miljöförvaltningen i Vårgårda. Men man har reagerat på fler saker inom kommunen som helt enkelt inte prioriteras eller uppfylls. När det gäller sophanteringen i kommunen så är det sagt att den skall vara nere på 3000 ton totalt i hela Vårgårda senast år 2004. Men detta mål kommer enligt miljöförvaltningen inte kunna nås i dags läge. Mer information till hushållen om hur man källsorterar efterlyses, då man idag tycker att den är för dålig. Ett tredje mål som Vårgårda kommun inte kommer att uppfylla inom rimlig tid är att minska energiåtgången i kommunala lokaler där skolorna står för den största delen. Den skulle enligt miljömålen minska till 20 procent år 2005 men för få åtgärder har gjorts för att man även skall kunna nå det målet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".