Sjuhärad

Tunt med aktiviteter på sommaren

På sommaren stänger fritidsgårdarna igen på många håll i Sjuhärad, och det arrangeras inte heller särskilt många aktiviteter av kommunerna. Ett undantag är Borås.

Stängda fritidsgårdar och få sommarlovsaktiviteter - så ser det ut på de flesta håll i Sjuhärad. Men i Borås satsar kommunen på flera evenemang för barn och unga, bland annat med badresor till Sjömarken.

- Jag tycker det är en underbar och självklar satsning. Man ser att det betyder mycket för barnen, säger Anette Tolfsson - föreståndare för badresorna i Borås.

Det är dock få kommuner i Sjuhärad som ordnar med liknande arrangemang. I Tranemo och Svenljunga får ett fåtal barn åka på läger, men på de flesta håll finns inga sommaraktiviteter alls i kommunens regi. Detta trots att även flera fritidsgårdar stänger under sommaren.

I Bollebygd och Ulricehamn har fritidsgårdarna bara öppet under ett fåtal veckor.

- Fritidsgården går man till under läsåret. När man har sommarlov kommer man inte till fritidsgården, oavsett vad vi arrangerar, säger Lena Molander som är fritidskonsulent i Ulricehamn.

Men Anette Tolfsson i Borås tycker att kommunerna tänker fel.

- Jag tycker att det är en miss de gör för det behövs olika veksamheter för barnen. För de som inte åker någonstans så kan de bli hemma ensamma, eller hänger på stadsdelarna och förstör. Ett tråkigt sommarlov, avslutar Anette Tolfsson.

Ingrid Arinell
ingrid.arinell@sr.se