Tidning på papper har färre läsare

Aldrig förr har så få läst papperstidningar regelbundet som nu, det visar en ny undersökning från SOM-institutet i Göteborg. Och det minskade intesset märks även på Borås Tidning.

Svenska Dagbladet har tagit del av SOM:s undersökning, som bland annat visar att  det är de unga läsarna som är allra minst intresserade av tidningar i pappersform. Bland 15-29-åringarna uppger 37 procent att de läser morgontidningen på papper minst fem dagar i veckan.
Även Borås Tidning märker av den nedåtgående trenden och inte minst bland just de yngre läsarna säger chefredaktör Jan Öjmertz.
– Man får anpasspapperstidningens innehåll så att man träffar de nya läsargrupperna på ett bra sätt, genom att leta efter de ämnen som engagerar unga människor.
Men Jan Öjmertz ger inte upp om papperstidningen:
– Den har ju sina kvalietter och sina speciella former. Den ger en möjlighet att läsa på djupet på ett annat sätt än vad andra kanaler gör, säger Jan Öjmertz.
Boråsarna Viktor Pebaque, John Claesson och William Hedenquist till hör den generation som i allt större utsträckning väljer bort papperstidningen. Och av de tre är det bara William som läser tidningar i pappersform.
– Det är enklare att läsa på Internet. Papperstidning känns lite gammalt.