Ökad matkonkurrens i Borås

Konkurrensen på matmarknaden i Borås är på väg att skärpas ytterligare. Livsmedelskedjan Netto har ansökt om att få bygga en ny butik på Hulta
Konkurrensen på matmarknaden i Borås är redan hård. I den senaste prisundersökningen var det bara Göteborg som hade lägre matpriser i hela Sverige. Nu vill alltså Netto skärpa konkurrensen. Livsmedelskedjan, som redan har en butik vid torget på Hässleholmen, vill bygga en ny, lika stor, vid Preem-macken på Hulta. Man har sökt byggnadslov för en byggnad, men det är oklart om man får något. Det får politikerna avgöra, säger stadsarkitekten Thomas Rossing, eftersom detaljplanen säger att handel bara ska tillåtas där om det är lämpligt. Nettos butiksbyggnad skulle bli tusen kvadratmeter stor och omgärdas av sammanlagt 64 parkeringsplatser. Nettos vd i Sverige, Thomas Jellum, säger att företagets båda butiker, på Hässleholmen och Hulta, skulle ligga tillräckligt långt från varandra för att inte konkurrera om samma kunder. Netto letar också efter fler platser i Borås för att kunna utvidga ytterligare.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".