Sjuhärad

Turismen gynnas av svaga kronan

Turismen i Sjuhärad gynnas nu av den svaga kronan, som gör det billigt för utländska turister att semestra i Sverige. På Hanatorps Camping i Örby i Marks kommun märks en stor ökning, särskilt av danskar.

Hanatorps camping är en av de turistnäringar i Sverige som den här sommaren gynnas av den svaga svenska kronan. Tursitorganisationer pratar om en ovanligt bra säsong - trots lågkonjuktur så kommer resultaten bli minst lika bra som i fjol. Ungefär trettio procent utländska turister har man den här sommaren på Hanatorps. Som vanligt många holländare och tyskar - men ovanligt många danskar.

Att markandsföra sig mot Danmark just i år, har varit en lyckosam satsning menar Johan Hermansson, vid Västsvenska turistrådet

– För våra norska och danska gäster så är det ju rea i Sverige just nu, säger han.

Den rea som han beskriver har att göra med den svaga svenska kronan som gör att danskar får mer för pengarna i Sverige just nu - i kombination med att lågkojunturen gör att även de väljer att turista i sitt närområde - Sverige. Och till Sjuhärad söker sig danskarna bland annat för att handla i outletbutiker.

Mina Benaissa
mina.benaissa@sr.se