Anlagd brand på minkföretag

En stor brand har i natt härjat flera byggnader och två lastbilar hos minkfodertillverkaren Svenljunga Mink i Svenljunga. Skadorna uppskattas till mångmiljonbelopp och polisen tror att branden är anlagd.
För två år sedan utsattes Svenljunga Mink för ett brandattentat som liknade nattens händelse, och polisen tror att även nattens brand kan vara anlagd. Bland annat upptäckte man flera olika brandhärdar. Branden bekämpades av ett 30-tal brandmän från Svenljunga, Tranemo, Dalstorp, Limmared och Borås. När branden startade exploderade behållare med ammoniak som förvarades i lokalerna, men ingen brandman fanns då i närheten och ingen skadades. Branden, som utbröt vid tretiden, var under kontroll vid femtiden. Eftersläckningsarbete beräknas pågå en bit in på förmiddagen. Svenljunga Mink utsattes för en anlagd brand för två år sedan. Tre lastbilar stacks då i brand och totalförstördes. Några dagar senare tog djurrättsorganisationerna Djurens befrielsefront och De vilda minkarna på sig ansvaret för attentatet. Enligt organisationerna var målet att krossa pälsindustrin.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".