Förhöjd säkerhet på dagis i Skene

Flera dagis i Skene i Marks kommun, har fått förhöjd säkerhet för att förhindra att barnen rymmer. Detta efter en incident där en treåring i somras rymde och tog sig ända till Skene lasarett.
En liten treåring på ett av dagisen i Skene har gjort att säkerheten har setts över på alla dagis inom rektorsområdet. Och på dagiset där treåringen går har säkerheten höjts ännu mer... nästan så att det är svårt för personalen att ta sig in enligt Peter Drakenhammar, som är disktriktschef. Det var i augusti som den lille treåringen rymde. På egen hand tog han sig ut medan den enda personal som då fanns var sysselsatt med ett annat barn. Man letade överallt i området kring dagis utan att hitta den treåringen. Polis tillkallades och mamman larmades. En granne hade sett den lille och sedan hade ambulanspersonal tagit hand om pojken. Mamman åkte då till Skene lasarett och efter mycket frågande så hittade hon pojken på akuten. Det här var andra gången treåringen rymt, men den första gången hittades han nästan omedelbart. Incidenten har nu gjort att man sett över säkerheten och bemanningen på alla dagis i disktriktet.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".