1 av 2
Rökdykare på väg ut ur den rökfyllda trappuppgången Foto: Sofia Boo
2 av 2
Foto: Sofia Boo
Borås

Brand kan vara anlagd

Uppdaterad 16:38
Räddningstjänsten larmades strax före halv tre till en brand på Lars Kaggsgatan i Borås. Det vara andra gången på en månad som det brann i samma hyreshus och polisen misstänker att dagens brand kan vara anlagd och har nu inlett en förundersökning.

Enligt räddningstjänsten var det en brand i källarförråd som nu ska vara släckt. Det är ännu oklart vad som orsakat branden, men polisen misstänker att branden var anlagd.

Det var andra gången på en månad som det brann i samma hus, och hyresgästen och småbarnspappan Zegir Kelmendi som bor våningen ovanför det källarförråd som idag brann känner sig i dag orolig.

– För en månad sedan brann det i en lägenhet nära mig. Om det börjar brinna på natten vet vi inte vad vi ska göra, säger Zegir Kelmendi.

Ingen person uppges vara skadad av själva branden, men en person skadades i benet då han sparkat sönder en glasruta till en dörr.

Branden larmades av boende i huset som upptäckte rök i trappuppgången.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".