Odborna planerar friskola

Invånarna i Od har redan skickat en ansökan till Skolverket om att få starta friskola i byn. Detta för att möta Herrljunga kommuns nedläggninghot mot skolan i Od.
I protesterna mot förslaget att lägga ner skolan har Odborna med sig bland annat LRF, kyrkan och byalaget. Dom har skrivit brev och delat ut till alla politiker i utbildningsnämnden i Herrljunga, där dom ifrågasätter kommunens beräknade besparing. Odborna erbjuder sig också att hjälpa kommunen att spara genom att jobba gratis för sin skola. Dessutom har man ett trumfkort i planerna på att starta en friskola. Friskolan kan radera ut kommunens planerade besparing. Kommunen får betala för friskolan, vare sig den vill eller inte, om skolverket säger ja till ansökan. Ikväll kommer Odborna att genomföra en demonstration i samband med utbildningsnämndens möte.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".