Rolf Nilsson vill se en levande landsbygd med både kossor och barn. Foto: Jan-Åke Thorell
Ulricehamn

Tvärred hotas av bostadsbrist

Tvärred vill ha del av de 1000 nya lägenheter som planeras i Ulricehamn. Bostadsbristen gör att alltfler flyttar, och nu hotas skolorna i Tvärred och Älmestad av vikande elevunderlag.

Skolorna i Tvärred och Älmestad hotas på grund av ett vikande elevunderlag. Samtidigt ökar folkmängden i Ulricehamn, och kommunen har som målsättning att det ska bli 1000 nya lägenheter fram till 2020.
Nu hoppas föreningen "Framtid i Tvärred" att en del av de planerade lägenheterna hamnar utanför Ulruicehamn.

– Där (i Tvärred) saknar vi idag möjligheter till seniorboende. Det finns säkert underlag för att bygga lägenheter i någon form. Då kommer vi att få en utveckling för ett yngre boende och mera barn, säger Rolf Nilsson - ordförande i föreningen Framtid i Tvärred.

Nilsson anser att ett bra sätt att få in fler invånare till Tvärred är att bygga nya boenden till äldre. På så sätt frigörs de hus som seniorerna "sitter på", boenden som kanske skulle passa bättre för större familjer med barn.

Han hoppas nu att politikerna i Ulricehamn tar hänsyn till randorterna när de framtida lägnheterna planeras.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".