Bussägare i Mark dömd

Ägaren till en bussfirma i Mark dömdes igår till villkorlig dom och dagsböter för grovt bokföringsbrott och vårdslös skatteuppgit.
Ända sedan 1993 har skattemyndigheten jagat mannen men han har gång på gång överklagat myndighetens beslut. När ekobrottsmyndigheten fick fatt i mannen och konstaterade man att bokföringen var ett enda virrvarr. Någon löpande bokföring av affärshändelserna fanns inte och kassaunderskottet var som mest en halv miljon. Han lät firman betala sina privata utgifter på drygt 200 tusen kronor. Dessutom dubbelbokfördes kostnader samtidigt som intäkter för en och en halv miljon kronor överhuvudtaget inte var bokförda. Han säger själv att han inte kan något om bokföring och att det är därför papprena är i oordning. Tingsrätten har heller inte kunnat bevisa att det handlar om medvetet fusk. Men trots det och trots att det var länge sen det hände ser Tingsrätten allvarligt på brottet och mannen döms nu alltså för grovt bokföringsbrott
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista