Tvätterichefen friad i hovrätten

Den förre tvätterichefen vid Älvsborgslandstinget, Mats Wincent, friades idag i hovrätten från misstankarna om att han tagit emot mutor. Tidigare är han dömd för ekonomiska brott.
Det var 1999 som Mats Wincents inblandning i den så kallade skrotkassan vid tvätteriet i Alingsås avslutades i tingsrätten. Han fick då villkorlig dom och dagsböter för bland annat bedrägeri och förskingring. Därefter har han åtalats misstänkt för grov trolöshet mot huvudman och grovt mutbrott. Samma tingsrätt som först dömde honom för bland annat bedrägeri och förskingring, den i Alingsås, friade honom i maj i år från mutmisstankarna. Men chefsåklagare Urban Svenkvist överklagade. Idag fastställde en enhällig hovrätt för Västra Sverige den friande domen. ''Det finns sådan tveksamhet om händelseförloppet att det inte kan anses ställt utom rimligt tvivel att Mats Wincent begått den åtalade gärningen'', skriver hovrätten bland annat.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".