Miljoninvestering i Limmared

Limmared kan bli ett nytt centrum för transporter i Sjuhärad. I veckan träffar kommunen Banverket för att få stöd för projektet att bygga en godsterminal i Limmared. Terminalen ska göra det möjligt att lasta gods mellan järnväg till lastbil.

Investeringen är viktig för kommunen och skulle kunna betyda mycket för samhället Limmared, säger Kenneth Olsson, näringslivsansvarig i kommunen.

Godsterminalen ska göra det möjligt att skifta gods från järnväg till lastbil och tvärtom. Tanken är att terminalen ska finnas i det verkstadstäta området och göra det möjligt att utnyttja järnvägstransporter mer än vad som sker idag. En tanke är också att terminalen skulle kunna innehålla någon form av tullverksamhet där gods från hamnar i Göteborg och Karlskrona lastas om i Limmared.

Investeringen skulle kosta 30 miljoner kronor. Kostnaden skulle bäras av näringslivet, Banverket och kommunen - men att godsterminalen skulle drivas av någon privat aktör.

Senare i veckan träffar Tranemo kommun Banverket, om planerna tas emot positivt så kan terminalen börja byggas redan nästa år.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".