1 av 2
James Keene i Gaiströja 2006.
2 av 2
Elfsborg

Keene mobbades av GAIS-fans

Elfsborgs anfallare James Keene fick en tråkig påminnelse om forna tider.
Före lördagsmatchen stökade supportar från tidigare klubben GAIS utanför hans hus, och väl på plan fortsatte klacken mobbningen.

Några timmar före lördagens match mot GAIS ringde James Keene till Elfsborgs sportchef Stefan Andreasson. I parken utanför Keenes lägenhetshus fanns fullt med drickande GAIS-supportrar, och han kände sig illa till mods.

Bakgrunden är att James Keene spelat i GAIS, men finns sedan ett par år i Elfsborg - något vissa av supportrarna har svårt att både glömma och acceptera.

Efter samtalet med sportchefen larmades polisen, men när de kom fanns bara fem supportrar kvar.
Två av dem kördes i väg till en plats utanför stan och en omhändertogs. Det finns dock ingen misstanke om brott, enligt polisen.

Pressen på Keene fortsatte även under matchen då stora delar av GAIS-klacken skanderade och vrålade okvädningsord över honom.

James Keene är besviken över hur ex-klubbens fans agerade.

– Jag har stor respekt för deras fans och har inte gjort något fel mot dem. Jag hade härliga år i klubben och det är synd att de uppträder såhär, säger Keene till Aftonbladet.

Läs om matchen:

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".