Öxabäck

Dödshot, skottlossning och terror

Tre män från Sjuhärad åtalas nu för en våldsam uppgörelse i Öxabäck för en dryg månad sedan. Bland annat hotades en Öxabäcksbo till livet, och flera bilar sköts sönder.

Allt började den 6:e augusti i år när en man besökte sin bror i Öxabäck. Men det trevliga besöket slutade istället med att han hamnade mitt i en kriminell uppgörelse.

Den dagen fick hans bror flera hotfulla samtal från tre män - alla från Sjuhärad och med kopplingar till mc-gänget Red Devils i Svenljunga.

Sköt sönder bilar
Dagarna efter fick bröderna flera besök av männen och bland annat dränktes husets veranda in med bensin.
Efter ett ultimatum i ett SMS dök de upp mitt i natten - beväpnade med ett skarpladdat hagelgevär som man riktade i bröstet på Öxabäcksbon. Ingen blev dock skadad, men två bilar utanför huset sköts sönder.

Hela historien anmäldes slutligen till polisen av den besökande brodern, och de tre greps den 13:e augusti. Hos en av dem hittades även hagelgeväret tillsammans med 250 patroner.

Ingen vill tala
Vad bråken egentligen handlar om är däremot fortfarande höljt i dunkel, men chefsåklagare Urban Svenkvist tror att det kan röra sig om en obetald skuld eller liknande.
Både de tre åtalade och offret, som även han har en kriminell bakgrund, har varit mycket tystlåtna under utredningen.

Som bevis finns dels vittnesmål, och dels diverse SMS som skickats till offren och mellan de misstänkta gärningsmännen.

De tre männen åtalas nu för grovt olaga hot. En av dem åtalas även för grovt vapenbrott.