Borås

Linnémarschen vill till toppen

Vandringens Vasalopp – så ska Linnémarschen marknadsföras för att inom några år tredubbla deltagarantalet till 12.000

Ett stort steg togs i förra veckan då det internationella vandrarförbundet IML uttalade sig positivt om Linnémarschen. Vid ett möte i Österrike i förra veckan godkändes att Linnémarschen ska testas som kandidat för att kunna arrangera en internationell marsch. Det ställs tuffa krav på dem som vill komma med i IML.

– De grundläggande kraven som vi har jobbat med hittills är bland annat att vi ska ha ett tvådagars-arrangemang och en stor organisation, säger arrangerande Hestras Jörgen Ivarsson.

Funktionärer behövs när 4.000 personer ska ut och vandra flera mil. Och än fler behövs om deltagarantalet stiger ytterligare. Det kan det göra om Linnémarschen får internationell uppmärksamhet. Under IML Walking Associations beskydd genomförs varje år ett 30-tal vandringsarrangemang över hela världen, där det i holländska Nijmegen är störst med 40.000 deltagare.

En sådan status och den internationella uppmärksamheten skulle inte bara innebära  naturupplevelser för deltagare utan också ett lyft för Borås.

– Ur ett turistperspektiv så gynnar det även besöksnäringen, säger Jörgen Ivarsson.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se