Foto: Petra Svedjevik
Borås

Byttorps klint vill ha kvar Aleris

Personal på äldreboendet Byttorps klint i Borås vill ha kvar sin arbetsgivare Aleris och har nu lämnat in en namninsamling till kommunen. Drygt 40 anställda har skrivit på listan.

Aleris kontrakt på att driva Byttorps klint löper snart ut. Norrby kommundel förlänger inte avtalet som bland annat kritiserats hårt av länsstyrelsen. Men det är ännu osäkert vem som kommer att driva äldreboendet i framtiden.

Kenneth Schultz, undersköterska på Byttorps klint, vill ha kvar Aleris och berättar att man haft ett bra sammarbete med arbetsgivaren.

– Vi har ju en massa rutiner som vi byggt upp under året och ska vi då byta leverantör måste vi ju börja om från noll igen. Det blir jättejobbigt, extra arbete som vi inte vill ha, säger Kenneth Schultz.

En majoritet av Byttorps klints personal har skrivit på namnlistan för att ha kvar Aleris som arbetsgivare, men det har tidigare funnits kritik mot Aleris, bland annat att ett antal personer fick sluta då äldreboendet privatiserades. Men den kritiken stod inte de anställda för säger Kenneth Schultz.

– Det kanske var mest anhöriga och det blev ju en stor förändring natur då det privatiserades. Det blev ju mycket som gick snett och det var stort antal som fick gå härifrån bland personalen och det skapar ju mycket kritik, men det har ju med upphandlingen i sig att göra och inte med nåt annat att göra, säger Kenneth Schultz.

Petra Svedjevik
petra.svedjevik@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".