Herrljunga

Eggvena skola blir kvar

Nästan 350 personer protesterar med namnunderskrifter mot ett nedläggningshot mot Eggvena skola i Herrljunga kommun. Protesterna behövs inte längre - skolan räddas kvar.

Kommunstyrelsens ordförande Kurt Hårsmar (C) säger att det inte längre finns något nedläggninghot mot någon skola i kommunen, bland annat till följd av staten nyligen delade ut extrapengar till landets kommuner.

På Eggvena skola blev det glada reaktioner när beskedet nådde dem via Radio Sjuhärad. Inger Frodelius bor i Eggvena och har jobbat på skolan i många år som elevassistent. Hon berättar att man diskuterat det hela tidigare under dagen.

– Vi sa det att "kan vi koppla av nu tror du eller hur känns det egentligen"? Nu ska alla barn få reda på det här som det första imorgon bitti, säger Inger Frodelius.

Inger Frodelius berättar att man tyckt att det varit jobbigt, och att man varit oroliga för bygden och skolan.

– Vi har ju känt oss säkra för varje gång vi fått veta att vi skulle få vara kvar, men jag hoppas att vi kan lita på det här nu. Och jag hoppas att tiderna ska bli bättre så att det ska bli lättare för politikerna att hålla sina löften. De har ju inget lätt jobb de heller, säger Inger Frodelius.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".