LK Pex i Ulricehamn. Foto: A-C Lundberg, SR

Framgångsrika trots lågkonjunktur

Tretton företag i Sjuhäradsbygden finns med bland de bolag som bedöms vara de mest framgångsrika och lönsamma i landet. Det är tidningen Veckans affärer som analyserat de största bolagen och vaskat fram de som klarat fjolårets ekonomiska kris allra bäst. Dit hör madrasstillverkaren Care of Sweden i Svenljunga som drivs och ägs av Magnus Högberg.

– I juni hade vi all time high och om detta är under lågkonjunktur så är det ju jättebra, säger Magnus Högberg, ägare och VD på Care of Sweden i Svenljunga.  

Veckans affärer har sen fem år tillbaka listat årets superföretag dvs de som varit mest framgångsrika. Man har tittat bland annat på omsättning, vinstprocent, avkastning och skulder hos alla de större aktiebolagen. Under krisåret 2008 fanns 434 företag med på listan - som alla har klarat sej bättre än genomsnittsföretaget i samma bransch och storlek.

Tretton sjuhäradsföretag finns med , däribland boråsföretagen Didrikssons regnkläder, Idéguld och Hemtex samt Care of Sweden i Svenljunga, Bygg och Miljöteknik Granab i Vårgårda och rörtillverkaren LK Pex i Ulricehamn där Fredrik Ask är marknadsdirektör. Han säger så här om vad som är viktigt när man driver företag.

-Man ska ha  klara målsättningar, en god personalpolitik och kunna engagera samtliga medaarbetare och man ska satsa på trivsel, säger Fredrik Ask, marknadsdirketör på framgångsföretaget LK Pex i Ulricehamn.

Ann-Christin Lundberg
ann-christin.lundberg@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".