Mats Nilsson (t.v.) i bandet Andra Generationen. Foto: Pontus Lundahl, SCANPIX.
Musik

Sjuhäradsprofiler i Melodifestival

När låtarna till melodifestivalen presenterades fanns två sjuhäradsbor med, Fredrik Kempe från Vårgårda och Marcus Ubeda från Ulricehamn. Dessutom finns Radio Sjuhärads programledare Mats Nilsson återigen med i festivalen.

Marcus Ubeda och Fredrik Kempe finns båda med som upphovsmän till varsin låt. Det stod klart när SVT presenterade 27 av de 32 låtar som ska få vara med.

Mats Nilsson som är programledare på Sveriges Radio Sjuhärad finns också med som upphovsman till bidraget "Hippare hoppare". Det är inte klart om Mats Nilsson och hans band Andra Generationen kommer att framföra bidraget på egen hand.

– Det kan vara så att någon highshot, Björkman eller någon, tycker att någon annan ska göra låten, säger Mats Nilsson som inte gör någon hemlighet av att han tycker att hans band borde få framföra låten.

Andra Generationen var med och tävlade 2008 med låten Kebabpizza Slivovitza. Melodifestivalen är en viktig plats för svenska artister.

– Den har extrem genomslagskraft, det är toppen av marknadsföring, säger Mats Nilsson.

Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".