Borås

Grannbråk slutade i rätten

Två grannar som bodde på samma våningsplan i ett hyreshus har varit riktiga ovänner och flera gånger hamnat i bråk med varandra. Bråken slutade i tingsrätten och i dag kom domen. Båda dömdes, den ene för hemfridsbrott och misshandel och den andre för misshandel.

Tingsrätten hade en grannlaga uppgift att försöka utreda vad som egentligen hänt eftersom de båda männen 47 och 36 år gamla. Detta eftersom deras historier går isär kraftigt och vittnen som sett en del av händelserna hade sett olika saker trots att de stått på samma plats.

Så mycket står klart att en söndagskväll mitt i sommaren 2008 hade 47-åringen spelat hög musik. Vad klockan var, om den var 21 eller 22 råder det delade meningar om. 47-åringen hävdar att klockan bara var nio och att musiken inte heller var så högt uppskruvat.

36-åringen ringde dock på hos 47-åringen och klagade och en het diskussion uppstod eftersom de hade helt olika uppfattningar om musiken och ocksp om varandra. Efter att disksusionen hos 47-åringen avslutats så kunde inte 47-åringen hålla sig inför den oförätt han fått utstå. Därför ringde 47-åringen på hos sin antagonist och ville fortsätta diskussionen. Det hela slutade sedan med att båda hamnade i 36-åringen lägenhet! Tingsrätten enas om att hemfridsbrott är bevisat och att en viss misshandel har ägt rum vilket 47-åringen döms för.

Ett halvår därefter uppstod på nytt bråk dem emellan i huset. Här finns det vittnen men de har sett olika saker trots att de varit på samma plats. Eftersom 47-åringen var blodig och vittnen hade sett såpass mycket av bråket så döms 36-åringen för misshandel.

Tingsrätten dömer dem till båda till en dryg veckas samhällstjänst. Något skadestånd döms inte ut eftersom tingsrätten tror at de delvis provocerat varandra.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".