Oslo. Foto Berit Roald/Scanpix.

Sjuhäradskvinnor bortförda - våldtogs i lägenhet i Oslo

Uppdaterad 16:25
Två unga kvinnor från Sjuhärad råkade illa ut efter en utekväll i Oslo. Kvinnorna tvingades in i en bil och fördes till en lägenhet där de våldtogs och utsattes för övergrepp.

Det brutala övergreppet på två kvinnor i 20-årsåldern inträffade efter en utekväll i Oslo för lite mer än två veckor sedan.

En kvinna besökte då sin väninna som arbetar i Norge, men när de var på väg hem tvingades de plötsligt in i en bil av okända män.

De två sjuhäradskvinnorna fördes till en lägenhet där den ena våldtogs och den andra utsattes för ett sexuellt övergrepp.

Enligt Oslopolisen är det inte ovanligt att unga svenska tjejer som arbetar i Norge utsätts för övergrepp, och man har sett en ökning på senare tid.

– Det har varit flera fall i sommar och höst där svenska flickor varit inblandade. Många av jobben (som de svenska flickorna söker sig till) är i krogbranschen där man rör sig ute sent på natten. Då är man också mer utsatt, säger Enligt Oddleif Sveinungsen vid Oslopolisen.

I fallet med de unga kvinnorna från Sjuhärad har polisen haft svårt att komma vidare. Kvinnorna känner inte till Oslo så bra, och därför är deras uppgifter knapphändiga om var lägenheten låg.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".