Köttfritt föreslås i skolan Foto:Jurek Holzer,Scanpix
Borås

Politiker vill ha köttfritt i skolan

Skolorna i Borås bör ha köttfritt en dag i veckan. Det tycker socialdemokraten Anders Österberg som skrivit en motion i frågan. Men utbildningsnämndens ordförande tycker att vegetariska alternativ räcker.

Socialdemokraten Anders Österberg tycker att skolorna i Borås ska satsa på att ha en köttfri dag varje vecka. Det föreslås i en motion som behandlas just nu i Borås olika politiska nämnder.

Det vegetariska kravet är inte i första hand till för elevernas hälsa utan för att minska köttets påverkan på miljön. Köttproduktionen står, enligt Österberg, för en femtedel av utsläppen av växthusgaser.

Finns redan
Men utbildningsnämndens ordförande, folkpartisten Anna Svalander, svarar att alla kommunens gymnasieelever redan idag kan välja vegetarisk lunch varje dag och att föreslå något som redan finns inte är rätt användning av kommunens utredningsresurser.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".