1 av 6
Inte klar än. Bild på Alva och Idas färdiga bygge finns under "Läs mer". Foto: Kennet Öhlund, SR Sjuhärad.
2 av 6
Klar gumma eller gubbe. Nu med ögon, näsa och mun. Foto: Kennet Öhlund, SR Sjuhärad.
3 av 6
Fart på däcksverkstaden. Foto: Kennet Öhlund, SR Sjuhärad.
4 av 6
Snöhydda med sallad av löv, dammvippa av gräs i Gånghester.
5 av 6
Kallt om händerna med blöta vantar.
6 av 6
Snöhatt.
Gånghester

Glädjande snöfall över Sjuhärad...

Snön kom till Sjuhärad på snabbvisit idag. Till stor glädje för barnen på Gånghesterskolan till exempel. Jesper hade inga vantar, så det var svårt för honom att hjälpa Alva och Ida i deras bygge.

Snöskulpturen som Alva och Ida bygger är en snögubbe, eller en snögumma. Det får man välja själv, säger flickorna. Den är lite smutsig.

– Det fanns inte så mycket snö när vi rullade den, då blev den så här smutsig. Så vi kunde inte hjälpa det. Men vi försöker ta bort all smutsen nu.

Snögubbar utanför Gånhesterskolan, bilar med snömössa på tak och motorhuv, folk som tar sig försiktigt fram i modden i lågskor – så såg det ut i förmiddags. Utanför en av däcksverkstäderna i Borås bildas det snabbt en liten kö.

Vi tar en liten tur bort till ett snöhyddebygge i Borås – och sedan tillbaka, som utlovat till Alva och Ida för att få en bild på deras färdiga gumma eller gubbe. Klicka på bilden så blir den större.

Fråga
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".