1 av 2
Mannen som blev lurad av Stefan Ishizaki, domare Michael Lerjéus. Foto: Andreas Hillergren / SCANPIX
2 av 2
Fotboll

Domarbas kallar Ishizaki filmare

Domarbasen Bo Karlsson kritiserar nu hårt elfsborgsspelaren Stefan Ishizaki, som igår filmade till sig en straff i den allsvenska matchen mot Trelleborg. Straffen blev matchens enda mål och innebar seger för Elfsborg.

Bo Karlsson, som igår såg matchen på TV säger att det är tydligt att Stefan Ishizaki filmar till sig straffen och därmed luras.

– Jag står för det. Han lurar domaren och han lurar sporten fotboll.  När jag ser reprisen ser jag de här två-tre stegen och sen fallet och då mår jag inte bra, säger Bo Karlsson.

Ishizaki erkänner att han slängde sig, men menar att en dragning i armen i läget innan skulle ge straffspark.

– För att få domarens uppmärksamhet kan jag säga det att jag slängde mig, men det är inte för det läget jag vill ha straff utan det är för rycket i armen innan, säger Stefan Ishizaki.

Men Bo Karlsson, som är ordförande för svenska domarkommittén menar att Ishizakis lätta fall påverkar sporten negativt.

– Folk går och tittar på fotboll för att det är intressant och kul och sen hände en sån här grej som gör att ett lag vinner en match och det påverkar sporten fotboll.

Hör mer i Sjuhäradssporten Söndag 17:03

Se klippet hos SVT

Staffan Kulneff
sporten.sjuharad@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".