Atrias produktionschef Martin Lindström.
Mark

Eliassons byter till delikatesser

Matföretaget Atria i Skene omorganiserar och rustar upp sin fabrik i Skene. På kort sikt innebär det att tillverkningen av kassler läggs om till delikatesser, men på lång sikt innebär rokaden att Skenefabriken kan växa ytterligare.

Livsmedelsföretaget Atria håller just nu på att omorganisera sin produktion. Ändringarna påverkar före detta Eliassons Chark i Skene där man idag gör kassler. Inom kort ska den produktionen flyttas till Malmö och ersätts i Skene av delikatesslinjen "Ridderheims".

Samtidigt passar man på att rusta upp Skenefabriken och ger sig själva möjligheten att expandera i framtiden.

– Det är en modern fabrik som vi nu kommer att göra i ordning ytterligare. Det är en upprustning, och även en satsning på lång sikt i Skene, säger Martin Lindström - produktionschef vid Atria Scandinavia.

Slutresultatet blir en i stort sett oförminskad personalstyrka. Bakom den siffran döljer sig dock ändå att Atriakoncernen med 1700 anställda i Sverige och Danmark håller på med en omfattande förändring där totalt 107 personer varslades.

Av dessa finns 28 i Skene på före detta Eliassons Chark, men när man nu viktar om till delikatesser flyttas 30 nya tjänster över - från Stockholm och Göteborg till Skenefabriken.

När förhandlingsröken nu lättat så får summa summarum alla utom en vara kvar i Skene.

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".