Mark

Markbo misstänks för sexövergrepp

En 48-årig man från Marks kommun är misstänkt för grovt sexuellt övergrepp mot barn. Mannen anhölls i måndags men övergreppen ska ha pågått i flera års tid.

Mannen som är 48 år är bosatt i en ort i Marks kommun. Han anhölls i måndags och förhördes då om misstankarna mot honom. Det hela uppdagades sedan en anhörig till barnet fått vetskap om vad som pågick och slagit larm till polisen.

Enligt kammaråklagare Sara Westerberg ska mannen ha förgripit sig sexuellt på barnet i flera års tid, övergreppen som betecknas som grova ska ha pågått fram till och med augusti i år.

Åklagaren ville att mannen skulle häktas i dag och grunden för det var bland annat att hon befarar att mannen skulle fortsätta övergreppen. Men Borås tingsrätt valde att försätta mannen på fri fot. Han är dock fortfarande misstänkt och utredningen fortgår.

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".