1 av 2
Folksam halverar utbetalningarna, PROarna Barbro Andersson och Maj-Britt Magnusson är mycket besvikna. Foto: Sofia Boo
2 av 2
Borås/Sverige

Pensionärer rasar mot Folksam

Kritiken mot försäkringsbolaget Folksam är hård, efter att bolaget beslutat att sänka utbetalningarna till 400 000 pensionärer som tecknat en grupplivförsäkring.

Många efterlevande släktingar kan nu alltså få halverade utbetalningar jämfört med vad som tidigare sagts, sedan försäkringsbolaget Folksam beslutat att sänka ersättningarna.

Barbro Andersson, ordförande i en lokalavdelning i PRO i Borås, är både förvånad och besviken. Och hon funderar nu på att bojkotta Folksam:

– Jag blev chockad, trodde inte det var sant att man kunde göra så. Jag trodde att de skulle uppfylla det som de gått ut med. Jag har ju alltid varit den där som har propagerat för Folksam, alltid framhållit dem i alla lägen men nu är jag tveksam, säger Barbro Andersson vars utbetalning sänks från drygt 21 000 till 12 000 kronor.

Gunilla Andskär, som är försäljningschef på Folksam, förklarar sänkningen med att intresset för försäkringen varit för litet:

– Vi har för lite pengar in i försäkringen och för mycket ut, den går inte i hop sig. Och det har framtvingat den här lösningen.

Sofia Boo
sofia.boo@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".