Borås

"Ulrik behöver nog lite goda råd"

De senaste 25 åren har i dag varit dagen då politikerna, både den borgerliga majoriteten och oppositionen, presenterar sina förslag till budget. Men inte i år - borgarnas budget läckte ut redan för 12 dagar sedan. Ett faktum som nu får kritik.

Vanligtvis är i dag dagen då politikerna i Borås brukar presentera sin budget, både den borgerliga majoriteten och oppositionen. Men i år blev det inte så, för första gången åtminstone 25 år. Orsaken: den borgerliga budgeten läckte ut redan för 12 dagar sedan.

Socialdemokraternas kommunalråd Ulf Olsson tycker att kommunstyrelsens ordförande Ulrik Nilsson (M) sköter det hela dåligt:

– I dag trodde jag att vi skulle ha presskonferens, nu fick jag reda på av Lennart Andreasson (V) att vi inte skulle ha det. Och han hade i sin tur fått reda på det av en journalist. Det är ju lite konstigt när vi sitter tio meter från varandra, säger Ulf Olsson som tycker att kommunstyrelsens ordförande Ulrik Nilsson (M) ska lära sig av hur Björn Bergquist hanterade det på sin tid.

Ulrik Nilsson tar åt sig av kritiken, det är mitt ansvar, säger han till Radio Sjuhärad. Men allt är inte hans fel, menar Ulrik Nilsson:

– Vi har en ganska uppskruvad situation här men "it takes two to tango".

Bo Thorin
bo.thorin@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".