Foto: arkivbild SR Sjuhärad.
Svenljunga

Kronofogderazzia mot Red Devils - beslagtog deras motorcyklar

Vid lunchtid idag torsdag slog polisen och kronofogden till mot mc-klubben Red Devils i Svenljunga. Flera tungt skuldsatta personer är medlemmar i klubben, och Kronofogden var på jakt efter gods att mäta ut.

Strax efter lunch idag torsdag slog Polisen och Kronofogden till mot flera adresser där medlemmar av mc-gänget Red Devils är skrivna.

– Det här är ett led i det samarbete vi myndigheter har när det gäller att bekämpa den organiserade ekonomiska brottsligheten, säger Annika Sydberger-Norrman, pressinformatör på Kronofogdemyndigheten.

Enligt Sydberger-Norrman sökte Kronofogden tillgångar från flera tungt skuldsatta personer som är medlemmar i Red Devils.

Sammanlagt gjordes tillslag mot tre adresser i Västergötland: två i Svenljunga och ytterligare en i Hjo. Totalt handlar det om sex personer som har skulder på sammanlagt 19 miljoner kronor.

– Vi har lyckats beslagta fyra motorcyklar av märket Harley Davidson, en Volvo V40 samt kontanter, säger Annika Sydberger-Norrman.

Det är inte första gången som polisen och Kronofogden söker utmätning hos medlemmar i mc-gänget.

– De är ju skyldiga betydande belopp, så vi har faktiskt gjort flera besök tidigare, säger hon.

Red Devils är utspridda över hela landet, och är en stödorganisation till Hells Angels i Sverige. Polisen ser organisationerna som kriminella nätverk.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".