Red Devils klubblokal i Svenljunga. Foto: arkivbild SR Sjuhärad.
svenljunga

Hårda tag mot kriminella gäng

Tillslaget mot medlemmar i Mc-gänget Red Devils i Svenljunga i går är ett led i arbetet mot den organiserade gängkriminaliteten i Sverige.
Polisens taktik att jobba ihop med andra myndigheter har gett resultat.

Taktiken att komma åt den kriminella gängverksamheten deklarerades för en tid sedan. Polisen har sökt ett tätare sammarbete med exempelvis skattemyndigheten, kronofogden och försäkringskassan, allt för att göra livet svårare för dem som valt att ingå i ett kriminellt gäng.

Red Devils har under många år haft sin bas i Svenljunga, tidigare under namnet Butchers. Många gånger under årens lopp har klubblokalen i byn och dess medlemmar varit av intresse för polisen. Det har också gjorts tillslag där tidigare, då har det handlat om droger och vapen men den här gången är det alltså skulder som var huvudanledningen till att kronofogde och polis slog till.

Enligt kronofogden har sex personer som alla är medlemmar i Red Devils sammanlagt skulder på 19 miljoner kronor. Vid tillslaget mot MC-gänget igår beslagtog man fyra motorcyklar av märket Harley Davidson, en Volvo V40 samt kontanter.
Dessutom greps två personer för narkotikabrott och en för drograttfylleri.

Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se

Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".