Borås

Problem för Borås Wäfveri

Anrika Borås Wäfveri har problem. Bolaget har gått med förlust i flera år och har idag miljonkrav från kronofogden. Nu är risken stor för fler uppsägningar.

Borås Wäfveri har gått med förlust i flera år och uppsägningarna av 300 anställda i Estland i somras ser inte ut att räcka.

Företaget har flera obetalda skulder hos kronofogden, bland annat 3,4 miljoner kronor i skattetillägg - en skuld som skulle ha varit betald redan i maj.

På fredag presenteras en ny kvartalsrapport - och nya åtgärder är att vänta, enligt vd:n Kenneth Udd.

– Det kan inte hålla på hur länge som helst utan vi måste lösa de här frågorna nu. Rent konkret har vi skurit ner, sålt av verksamheter och vi håller på att anpassa personalen efter den volymen vi producerar. Dessutom ser vi över de kostnader vi har i företaget och så behöver vi göra någon form av finansiell lösning för att säkerställa fortsatt drift av företaget - vad kan jag inte kan gå in på, säger vd:n Kenneth Udd.

Borås Wäfveri har haft negativa resultat både vad det gäller omsättning och resultat i flera år. Och soliditeten i företaget, tillgångar i form av eget kapital, har på det senaste halvåret sjunkit från 29 till 9 procent.

Jan-Åke Thorell
jan-ake.thorell@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".