1 av 3
Bilfirman i Viskafors efter nattens slottlossning. Foto: Mattias Johansson.
2 av 3
3 av 3
Här gick kulorna in. Foto: Mattias Johansson.
Viskafors

Skottlossning mot bilfirma

Uppdaterad 14:38
En bilfirma i Viskafors besköts inatt med ett 20-tal skott. Skottlossningen kan ha samband med mordet på en 25-åring i helgen: den misstänkte mördaren har en koppling till bilfirman.

Polisen fick larmet om skottlossningen strax före klockan två natten till idag onsdag. Någon hade skjutit ett 20-tal skott mot en bilfirma i Viskafors, söder om Borås.

Polisen spärrade av platsen i avvaktan på en teknisk undersökning, men ingen har ännu gripits.

Orten har fått mycket uppmärksamhet efter knivmordet på en 25-årig man den gångna helgen, och nattens skottlossning kan ha ett samband med det mordet. Den misstänkte mördaren har nämligen en koppling till bilfirman.

– Det här gör att vi höjer uppmärksamheten och det ger skottlossningen en annan dimenssion, säger Hans Kinander på länskriminalpolisen till Radio Sjuhärad.
I övrigt vill han inte spekulera kring sambandet mellan mordet och skottlossningen.

Den mordmisstänkte, och numera häktade, 34-åringen har i förhör sagt att han handlade i nödvärn när han knivhögg 25-åringen till döds.

Mattias Johansson
mattias.johansson@sr.se
Relaterat

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade avsnitt i menyn under "Min lista".