Femåringen klarade inte krisen

Femåringen som hittades svårt nedkyld invid en bäck i Öxabäck söder om Kinna på fredagskvällen klarade inte krisen. Han avled på lördagen.
- Klockan 18.45 på lördagen dödförklarades han av läkarna på Drottning Silvias barn- och ungdomssjukhus i Göteborg, säger Göran Samuelsson, informationsansvarig för Sahlgrenska universitetssjukhuset i Göteborg till TT. - Då hade allt prövats, men utan framgång. Läkarna kunde inte få i gång blodcirkulationen igen på den lille pojken som var mycket starkt nedkyld när han hittades och först fördes till Borås lasarett, för att senare transporteras vidare till Göteborg. I kampen för att få pojken att klara krisen användes bland annat hjärt-lungmaskin. Pojken hade gått hemifrån för att leka och åka pulka i vintervädret. Han gick hemifrån kvart över två på eftermiddagen och när han inte hörts av då det började skymma blev föräldrarna oroliga och började leta. - Vi fick larmet 20.17 och skickade dit all tillgänglig personal, säger Bo Dahleman, vakthavande befäl vid Boråspolisen. Tio poliser samt en hundpatrull letade efter pojken i mörkret. Man hade då hittat hans pulka vid en bäck nedanför en backe och polisens hundar hittade snabbt även pojken. Han låg fem meter från vattendraget och var genomblöt och livlös. Polisen tror att femåringen hamnat i vattnet och lyckats ta sig upp själv men sedan inte kunnat ta sig från platsen.
Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista