Mindre bjudningar i bistra tider

De dåliga tiderna har lett till att Borås kommuns förvaltningar minskat sina kostnader för representation. Radio Sjuhärad har granskat fem kommunala förvaltningars representationskonton för i år och förra året, och för de flesta förvaltningar har 2009 inneburit färre middagar, luncher och fikastunder på representation.

Här är alla som får gratisbiljett till teaterpremiärer:

– Det är alltid viktigt att vara restriktiv vid representation och nu när det är bistra tider tyänker man sig för ännu mer, säger Svante Stomberg är biträdande kommunchef i Borås.

Kommunkontoret, med kommunchef Hans Alkmark och biträdande kommunchef Svante Stomberg har lagt 42 000 kronor på representation under dom nio första månaderna i år. Å det är fyratusen kronor mer än förra året. Näringslivschefen Anders Glemfelt har däremot dragit ner ordentligt på sin representation i år.

En annan förvaltningschef som lägger mindre pengar på representation i år är Borås stadsteaterns chef Karin Veres.

– Den representation vi har är vid premiärer då vi bjuder in politiker. Vill vi har festligare premiärer och bjuda in fler kostar det pengar som måste tas från pengarna till produktioner, så det är ett dilemma, säger Karin Veres.

Agnes Henriksson
agnes.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista