Allt ljus på Gekås just nu

Gekås i Ullared upplever just nu en intensiv uppmärksamhet på flera plan. Dokusåpa på TV, forskningsobjekt för forskare från Högskolan, filminspelning och "All-Time-High" i förra veckan då övriga näringslivet sviktar under den ekonomiska krisen, är något av det Gekås i Ullared upplever just nu.

Det är mycket uppmärksamhet kring Ullared just nu. Ikväll visas första avsnittet av dokusåpan om lågprisvaruhuset. Dessutom har det nyligen spelats in en film om Gekås. Samtidigt är åtta forskare på Högskolan i Borås mitt uppe i ett forskningsprojekt som handlar om Ullared.

– Den forskning vi gör tror jag kan ge de många svar om vad det är för speciellt med Ullared, säger Karin M Ekström som är projektledare på högskolan.

Varuhuset Gekås i Ullared - som nu alltså både blivit tv-serie, film och forskningsobjekt - slog all-time-high i försäljning under höstlovet förra veckan. Under fredagen sålde Gekås varor för 22,2 miljoner kronor. Å Gekås vd Boris Lennerhov tror att tv-serien kan ha bidragit till det nya försäljningrekordet.

– Jag tror att mediauppmärksamheten ger extra kunder. Sedan ligger det i tden att shoppa. Men det kan bli för mycket, ett museibesök är inte helt fel, säger Boris Lennerhov, vd för Gekås i Ullared.

Agnes Henriksson
agnes.henriksson@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista