Borås

Dygnet runt-klassiker i full gång

I går inleddes fotbollsturneringen Mariedal Cup, en klassiker på flera sätt - det är 32:a gången som spelare från hela landet fajtas om äran och pengar till träningsläger. Lika många gånger har trogen publik övernattat för att följa sina lag.

Fotbollsturneringen Mariedal Cup är inne på sin 32:a upplaga. Men alla har vi varit barn i början, klassikern Mariedal Cup började faktiskt som en kopia av damturneringen Kronäng Dam Cup.

– Vi försökte härma dem, säger Göran Nyberg i tävlingsledningen som är förlagd till boxarnas träningslokal i Boråshallen.

Härifrån utgår de drygt 300 funktionärerna. Så många krävs för att logisktiken ska fungera när
2 000 spelare från 130 lag är i rörelse.

Äran och pengar till ett träningsläger för laget står på spel, vinnarlaget får 75 000 kronor. Men vad vore turneringen utan publiken, som inte sällan stannar hela helgen. Radio Sjuhärad träffade Amanda Berntsson och Josefine Svensson som kom vid 22-tiden på fredagskvällen och planerade att stanna ända till söndag.

– Det är kul att se på fotboll, säger Amanda Berntsson som håller på Mariedal.

Vad tycker föräldrarna om att ni är här hela helgen?

– De säger inte så mycket, mamma var själv här när hon var ung.

Jenny Hellström
jenny.hellstrom@sr.se

Grunden i vår journalistik är trovärdighet och opartiskhet. Sveriges Radio är oberoende i förhållande till politiska, religiösa, ekonomiska, offentliga och privata särintressen.
Du hittar dina sparade ljud i menyn under Min lista